Je jacuzzi onderhouden doe je zo

Je jacuzzi schoonmaken of het wateronderhoud van je jacuzzi hoeft geen lastige taak te zijn. Voer het onderhoud van je jacuzzi en het wateronderhoud gemakkelijk en snel uit met deze handige tips en tricks.

je jacuzzi schoonmaken


Om je jacuzzi schoon te maken, moet hij uiteraard eerst volledig leeg zijn. Voordat je de jacuzzi effectief leegmaakt, kan je al wat stappen ondernemen. Reinig bijvoorbeeld de leidingen van de jacuzzi door Spa tube clean toe te voegen aan het water. Zet de pomp een paar uur aan zodat het product zich goed kan verspreiden.

1. Maak de jacuzzi leeg

Na de voorbereiding is het tijd om je jacuzzi leeg te laten lopen. Zet eerst de pomp uit en laat dan de jacuzzi leeglopen. Reinig de wanden met onze Spa whirlpool cleaner en spuit de jacuzzi daarna goed uit met een tuinslang.

2. Reinig de filter

Spuit de filter geregeld af met een tuinslang om het ergste vuil te verwijderen. Maak hem maandelijks ook grondig schoon door hem in een emmer met Spa cartridge cleaner te laten weken voor minstens 3 uur. Spuit daarna de filter grondig af met de tuinslang.

pH Minus 1l

Verlaag de pH-waarde met dit product.

pH plus 1l

Verhoog de pH-waarde met dit product

Watertester

Test je water alvorens iets toe te voegen.

3. Vul de jacuzzi terug

Nu je jacuzzi terug blinkt, is het tijd om hem weer te vullen met water. Zodra de jacuzzi gevuld is, regel je eerst de pH-waarde. Als de pH-waarde eenmaal juist staat voeg je chloor toe. Voor een gelijkmatige langwerkende ontsmetting raden wij onze traag werkende chloortabletten aan. Gebruik je de jacuzzi intensief, dan is snelwerkend chloor een betere keuze.

 Whirlpoolcleaner

Reinig de wanden van je jacuzzi grondig met dit product.

Spa tube clean

Doe dit product in de jacuzzi alvorens hem leeg te maken en laat de pomp even werken. 

Cartridge cleaner

Reinig de filter met dit product.

Chloor shock granulaat 1kg 
Voeg dit toe als je de jacuzzi veel gebruikt hebt.

Traag werkende chloortabletten 1kg

Voeg een tablet toe om je water ten alle tijden proper te houden. 

Vlokkousjes 1kg

Voeg dit toe om het onfilterbaar vuil samen te klitten zodat het alsnog gefilterd kan worden.

Kalkaanslag in de jacuzzi

Kalk in jacuzziwater is een veelvoorkomend probleem. Dit heeft namelijk een negatieve impact op de levensduur van je filter. En je moet meer chloor gebruiken voor de ontsmetting van je jacuzzi. Na het verversen van het water is het ook aan te raden om Calc Away toe te voegen. Dit lost kalk effectief op en is dus onmisbaar voor een goed onderhouden jacuzzi.


Enkele onderhoudsproducten voor je jacuzzi

      Teststrips of de slimme watertester van ICO

    pH-producten

    Snelwerkende chloor

    Traagwerkende chloor

    Alka-producten

●    Vlokmiddel

     Waterpolyshers

Het wateronderhoud van je jacuzzi

Test het water met een watertester. Om de juiste producten toe te voegen moet je allereerst weten wat je jacuzzi juist nodig heeft. Meet daarna de alkaliniteit van je water, dat is de waterhardheid. Deze moet tussen 100 en 150 mg/l 
liggen. gebruik alka min of plus om de juiste waardes te bekomen.  

De alkaliniteit heeft invloed op de pH-waarde en de pH-waarde heeft dan weer invloed op de werking van chloor. Stel de pH-waarde juist af. Deze moet liggen tussen 7,2 en 7,6. Ga na hoeveel chloor in je jacuzziwater zit. De ideale chloorwaarde is 1 tot 2,5 ppm. Voeg traagwerkende chloortabletten toe aan je jacuzzi of gebruik snelchloor om een chloorshock uit te lokken.

Sporadisch wateronderhoud

Voeg nu en dan een waterpolysher toe om vuildeeltjes op te lossen en je water terug helder te maken én te houden. Gebruik af en toe een vlokmiddel om fijne, onfilterbare vuildeeltjes samen te klitten. Als je merkt dat er op de randen van je jacuzzi veel kalkaanslag is en je water heeft de neiging wat troebel te ogen, voeg dan geregeld een kalkwerend product toe.[7] 

Ga voor hemelsblauw water

Om het water van je jacuzzi nog blauwer en zuiverder te maken, geven we je nog graag 3 tips mee:


  1. Na verloop van tijd zweven er te veel losse deeltjes in het water. Daarom raden we je aan om 3 tot 4 keer per jaar het water in de jacuzzi te verversen.
  2. Reinig de filter van je jacuzzi regelmatig. Spuit hem af met de tuinslang en reinig hem geregeld ook eens grondig met cartridge cleanerVervang deze filter om de 4 maanden. Hierdoor blijft je jacuzzi makkelijker proper.
  3. Spoel jezelf grondig af voordat je in de jacuzzi gaat. De grootste vervuilers in het water van je jacuzzi zijn namelijk cosmetica, bodycrèmes, haarproducten en natuurlijke lichaamsoliën. Bezoek zeker ook eens onze blog over 'chloor in je jacuzzi', daar leggen we uit hoeveel chloor je best gebruikt in een jacuzzi


Heb je nog vragen over het onderhoud van je jacuzzi?  Neem contact op met ons. Wij helpen je graag verder!
Bluetooth connected watertester Ondilo Ico

Je jacuzzi onderhouden was nog nooit zo gemakkelijk. Krijg meldingen in je Ondilo app over de producten die je moet toevoegen voor helder en proper water. 

Ultra Blue waterpolysher 

Dit product zorgt ervoor dat je minder ontsmettingsmiddelen moet gebruiken en zorgt voor helder en gezond water!

Van bodem tot filter: je zwembad grondig schoonmaken
Zonder filtersysteem zou er heel wat vuil op de bodem van je zwembad en in je zwembadwater blijven liggen. Het is dus belangrijk om zowel de bodem als de filter van je zwembad schoon te maken. Het onderhoud van je zwembad is dan ook in twee delen op te splitsen: de waterbehandeling en het schoonmaken van je zwembad zelf.