Chloor en je jacuzzi een dreamteam

We willen allemaal helder water in de jacuzzi, maar hoe krijg je dit voor elkaar, en wat gebruik je best om je jacuzzi proper te maken? Leisure Pools helpt je op weg.
Helder water in je jacuzzi

Chloor als ontsmettingsmiddel in de jacuzzi is nog altijd de meest effectieve en snelst werkende manier van desinfecteren. Chloor doodt snel alle bacteriën en virussen, waardoor het water van je jacuzzi niet groen wordt.

 Toch is het niet zo dat het water in je jacuzzi helder wordt als je er chloor aan toevoegt. De chloor kan namelijk niet voldoende zijn werk doen als de pH-waarde niet juist afgesteld is. De pH-waarde moet tussen de 7,2 en 7,6 zijn en kan je meten met een watertester. Zorg dus eerst dat de pH-waarde juist staat en voeg daarna chloor toe.

Hoeveel chloor mag er in een jacuzzi?

Als je water in normale toestand verkeert, voeg je ongeveer 10 gram chloor per 1000 liter water aan je jacuzzi toe. Voeg zelfs 10 ml chloor per 1000l water of 8 gram chloor shockgranulaat per 1000 liter toe om een chloorshock te geven aan je jacuzzi. In de meeste jacuzzi's gaat ongeveer 1200 liter water.

Hoeveel chloortabletten gebruik je in een jacuzzi?

Meet steeds eerst de chloorwaarde van je jacuzzi voordat je chloor toevoegt. Zorg ervoor dat deze chloorwaarde balanceert tussen 1,5 en 2 ppm. Afhankelijk van hoe vaak je de jacuzzi gebruikt, voeg je ongeveer 2 tabletten toe voor 5 dagen ontsmetting.

Welke chloortabletten zijn geschikt voor een jacuzzi?

Gebruik voor een normaal onderhoud chloortabletten met verlengde afgifte. Deze zijn ook gekend als traagwerkend chloor. De chloortabletten zijn gestabiliseerd met een bewaarmiddel, waardoor ze een langdurige ontsmetting geven.

 Als het water van je jacuzzi echt groen geworden is, is je jacuzzi toe aan een shockbehandeling. Gebruik dan snelwerkend chloor. Deze chloor bestaat in de vorm van granulaat, tabletten en vloeibaar chloor.

 Is chloor in de jacuzzi gezond?

Met de juiste hoeveelheid chloor kan je veilig genieten van je jacuzzi. Teveel chloor kan irritaties aan de slijmvliezen veroorzaken. Zorg er dus wel voor dat je steeds de chloorwaarde meet voordat je in de jacuzzi gaat. Met de juiste chloorwaardes loop je geen risico’s. 

Bezoek ook eens onze blogpost over het onderhoud van je jacuzzi Meer informatie nodig? neem gerust contact op met ons!

De filter van je zwembad backwashen
De filter van je zwembad kun je best om de 10 dagen eens backwashen. Maar hoe gaat dit juist in zijn werk? Leisure Pools legt je aan de hand van een stappenplan uit wat je juist moet doen om een zandfilter te backwashen!