Hoe bedien ik de 6-weg kraan van mijn zwembadfilter?

De 6-weg kraan is bevestigd op het filtervat. Het maakt het mogelijk om de filter te besturen omdat de 6-weg kraan direct in verbinding staat met het zwembad, riool, de filter en tot slot de zwembadpomp. De 6-weg kraan heeft verschillende standen. Leisure Pools noemt ze hier voor je op! Opgelet, het is heel belangrijk dat je steeds de pomp uitzet wanneer je de 6-weg kraan van stand wilt veranderen.

Stand 1: Filteren. Het water gaat door de filter en wordt vervolgens gefilterd weer in het zwembad gepompt. 

Stand 2:Terugspoelen of backwash. Het water stroom in deze stand omgekeerd door de filter zodat het vuil water naar het riool wordt gespoeld. 

Stand 3: Rinse of afspoelen. Na het backwashen gebruik je deze stand voor 30 seconden om de laatste vuildeeltjes weg te spoelen. 

Stand 4: Circulatie stand. Als je deze stand gebruikt stroomt het water door zonder eerst langs de zandfilter te gaan. Deze stand kun je gebruiken als je wilt dat zwembadproducten die je hebt toegevoegd snel gemengd worden. 

Stand 5: Waste. Deze stand gebruik je om het zwembad te legen zonder dat je water door de filter gaat. 

stand 6: Tot slot heb je de gesloten stand. Die kun je gebruiken wanneer er bijvoorbeeld onderhoud aan je pomp moet uitgevoerd worden. Gebruik deze stand nooit wanneer de filterinstallatie aan staat. 


Bekijk zeker ook eens onze blogpost over het uitvoeren van een backwash!