Soorten Chloor

Er zijn verschillende soorten chloor. Je kunt chloor opdelen in twee soorten, namelijk snel werkende chloortabletten en traag werkende chloortabletten.

De traag werkende chloortabletten worden ook wel eens organisch chloor genoemd. Organisch chloor bevat cyaanzuur. Dat zorgt ervoor dat je chloor geleidelijk aan opgebruikt zal worden. traag werkend chloor is ideaal voor de dagdagelijkse ontsmetting van je zwembad of jacuzzi.

De snel werkende chloortabletten ook wel anorganisch chloor genoemd, bevatten geen cyaanzuur. Deze variant is ideaal om een chloorshock uit te voeren.

KOOP NU CHLOOR!

Chloorshock granulaat 5kg

Chloor Granulaat zonder cyanuurzuur. Dit is ideaal om je zwembad of jacuzzi water een chloor shock te geven. 

Gestabiliseerde tabletten 1kg 

Chloor Tabletten met trage afgifte. Deze tabletten geven hun werking geleidelijk aan af voor een continue ontsmetting van je jacuzzi of zwembad water. 

Chloorshock granulaat 1kg 

Snelwerkend Chloor Granulaat ideaal voor een chloorshock voor je zwembad of jacuzzi water. 

Wanneer moet ik een chloorshock doen? 

 

-

Groen zwembadwater 

Groen zwembadwater verstoort het zwemplezier. Het ziet er vies uit en het kan ook een hinderende geur hebben. Het groene water wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van algen in het zwembad. Algen bestrijdt je door de waterbalans goed af te stellen en daarna een chloorshock uit te voeren. 

Hoge zwembad belasting

Een poolparty is leuk maar daarna kan je zwembadwater waarschijnlijk wel een opkikkertje gebruiken. Zorg dat je een chloorshock uitvoert na een hoge bad belasting. Zo voorkom je de groei van algen en microben.

Hevige regenval in je zwembad

Regen in je zwembad kan zorgen voor vuil en microben. Het ontregelt bovendien de pH-waarde van het zwembadwater waardoor de chloor in je zwembad gesaboteerd kan worden in haar werking.

Chloorgranulaat of Chloortabletten?

Je hebt verder nog de keuze om Chloortabletten of Chloor granulaat (chloor poeder) te gebruiken. 

Tabletten zijn makkelijk om te doseren, je voegt ze toe in de skimmer of een chloormandje. Chloor granulaat meng je best even in een emmer met wat water alvorens toe te voegen aan je zwembad water. 

Vloeibare chloor wordt het meest gebruikt voor automatische doseersystemen. Dit is omwille van veiligheid en dosering. 

Bestel Chloor online 

Vloeibare chloor voor automatische doseersystemen 

Heb jij een zwembad met automatisch doseersysteem? Dan is de vloeibare chloor voor jou. Het is belangrijk dat je vloeibare chloor steeds vers aankoopt. De werking van chloor gaat namelijk achteruit na lang bewaren. 

Zorg tot slot dat je chloor op een donkere koele plaats wegzet, buiten het bereik van kinderen of huisdieren.