Bezoek snel onze webshop

 
Eerste hulp bij waterproblemen


Chloorgeur en oog/huid irritatie 

Komt soms voor in zwembadwater. De combinatie van een hoge bad belasting (veel organisch afval) en een foute pH waarde zijn de oorzaak. Chloor zal dan in hoge mate aanwezig zijn in gebonden vorm: ‘chloramine’. 
Zorg dat je de pH waarde optimaliseert met onze  pH producten en doe een superchlorering met ultra vers  Leisure pools chloor.   Zo elimineer je gebonden chloor en creëer je terug vrije chloor. 


Je kan de pH waarde moeilijk aanpassen en hebt veel product nodig voor weinig resultaat

Dit betekent dat de totale alkaliniteit-waarde te hoog is. De alkalische stoffen reageren met de zure componenten in het water (bijvoorbeeld pH-) en krijgen basische eigenschappen. Dat zorgt ervoor dat de pH waarde moeilijk daalt. Controleer de TAC waarde (die moet tussen 100 en 150 ppm liggen) en indien nodig pas je deze aan met onze alkaliniteit producten. Corrigeer daarna de pH met   Leisure Pools pH minus 15%  .
Indien de pH waarde onstabiel is, is er sprake van een te lage alkaliteit. Voeg in dit geval TAC+ toe en corrigeer de pH indien nodig met Leisure Pools  pH+.


Vorming van kalkaanslag 

Dit wijst op een hoge calciumhardheid (CH) (>300 ppm). 
Controleer de pH waarde en corrigeer eventueel met  pH minus 15%.
Gebruik een kalkwerend product.


Corrosie van metalen delen 

Wijst op een te lage pH waarde. Corrigeer de pH waarde met  pH+  en pas de TAC waarde aan indien nodig. Gebruik eventueel een product dat een beschermende laag legt over de metalen delen. 

Troebel water  

Kan wijzen op een slechte circulatie of slechtwerkende filtratie. Er kunnen te veel opgeloste deeltjes in het water zijn (hoge TOVS waarde >1000 ppm).  In dat geval laat je best het zwembad voor de helft leeglopen en vul je vervolgens terug aan met vers zacht water.  Laat de filter terugspoelen en maak deze schoon. Het kan ook zijn dat de TAC en pH waarde te hoog zijn zodat je deze moet corrigeren.
Pas een  superchlorering  toe om het vuil te oxideren.
Gebruik  Leisure Pools vlokker  om (overige) deeltjes te verwijderen met de stofzuiger.
Gebruik voortaan een kalkwerend middel. 


Groen zwembadwater

Dit wijst op de aanwezigheid van algen en vereist een  superchlorering .
Het kan zelfs nodig zijn om deze superchlorering om de 24u te herhalen tot het water niet meer groen kleurt. Daarna gebruik je een vlokker om vervolgens alle restanten te verwijderen met een stofzuiger.