Het juiste chloorgehalte in je zwembad

Het ideale chloorgehalte in je zwembad ligt tussen de 1 en 2 ppm. Hoeveel chloor je juist toevoegt, hang van heel wat zaken af. Leisure Pools helpt je op weg!

Het juiste chloorgehalte in je zwembad

Het is belangrijk om je zwembad of spa goed te ontsmetten. Een goede pH-waarde en een optimaal chloorgehalte zorgen ervoor dat je gezond kan zwemmen in helder water. En dat doe je dus met de juiste hoeveelheid chloor.

Hoeveel chloor mag ik gebruiken in mijn zwembad of jacuzzi?

De hoeveelheid chloor hangt af van het aantal liters water in je zwembad of jacuzzi. Daarnaast spelen het soort chloor dat je gebruikt, de netheid en de pH-waarde van je water een rol. Bereken hoeveel chloor je in je zwembad mag gebruiken op basis van het type chloor dat je gebruikt:

 

       Voeg 4 gram snelwerkend chloor per 1000 liter water in één keer toe.

       Gebruik 8 gram traagwerkend chloor per 1000 liter water.

       Kies je voor vloeibaar chloor? Dan raden we je aan om voor een zwembad van 50.000 liter maximum een halve liter chloor per keer toe te voegen.

Hoeveel chloortabletten gebruik je in een zwembad? 

Het is belangrijk je chloorgebruik aan te passen aan de grootte van je zwembad. Als je zwembad erg vuil is of er nog geen chloor gebruikt wordt, kan je ongeveer 4 tabletten toevoegen in je zwembad. Voor een jacuzzi is het voldoende om 1 tablet toe te voegen.

Waarom chloor in je zwembad gebruiken?

Met chloor ontsmet je je zwembad. Zo voorkom je ziektes en bacteriën in het water. In vergelijking met een zoutwaterbad is deze manier van ontsmetten is bovendien beter voor de aluminium of ijzeren componenten in je zwembad.

Bezoek zeker ook eens onze Blogpost over de verschillende types chloor!

 

Heb je nog vragen over het chloorgehalte van je zwembad? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder.De verschillende types chloor opgesomd