De pH-waarde en chloor

De werking van chloor is sterk afhankelijk  van de pH-waarde. Het is dus belangrijk dat deze juist is afgesteld.

Het belang van de pH-waarde en chloor

De pH-waarde van je zwembad- of jacuzziwater is heel belangrijk. Chloor en de pH-waarde van het water beïnvloeden elkaar namelijk. Het is dan ook belangrijk om deze waarden goed af te stemmen en op die manier je water zo gezond mogelijk te houden.

De pH-waarde van het water en de werking van chloor

De pH-waarde heeft een grote invloed op de werking van het aanwezige chloor. Als de pH-waarde te hoog is, gaat chloor vooral in de inactieve vorm voorkomen en niet voldoende ontsmetten. Als de pH-waarde te laag is, gaat de chloor te snel oxideren en kan het ontsmettingsmiddel zijn werk niet doen.

 

Meet daarom steeds alle waarden met watertesters. Ga voor een optimale werking en zorg dat de pH-waarde van je zwembad of jacuzzi tussen 7,2 en 7,6 ppm is.

Waar kan ik chloor kopen?

We raden je aan om chloor bij een gespecialiseerde zwembadbouwer te kopen. Binnen Leisure Pools zorgen we niet alleen voor de juiste producten, maar geven we ook steeds het juiste advies mee. Zo eindig je niet met een groen zwembad of andere waterproblemen.

De vormen van chloor

Chloor bestaat in heel wat vormen[3] . Het is cruciaal voor de pH-waarde van je water dat je vloeibaar chloor gebruikt. Ons vloeibaar chloor is geschikt voor zwembaden en jacuzzi’s met automatische doseersystemen.

 

Binnen Leisure Pools beschikken we altijd over een kleine voorraad. Zo leveren we het vloeibaar chloor steeds zo vers mogelijk bij onze klanten. Bovendien bewaren we onze chloorproducten in een donker en koel magazijn. We raden je aan om ook thuis je chloor gescheiden te houden van je pH-producten.

 Bezoek ook eens onze blogpost over de verschillende soorten chloor. 

Wil je weten hoe je de invloed van je pH-waarde op het chloorgehalte onder controle houdt? Neem contact op met ons, we helpen je graag verder.

 

Het juiste chloorgehalte in je zwembad
Het ideale chloorgehalte in je zwembad ligt tussen de 1 en 2 ppm. Hoeveel chloor je juist toevoegt, hang van heel wat zaken af. Leisure Pools helpt je op weg!