5 tips om je zwembad te onderhouden

Wanneer je iets goed onderhoudt, heb je er langer plezier van. Je zwembad onderhouden of schoonmaken is dan ook een evidente zaak. Maar hoe begin je eraan? Binnen Leisure Pools geven we je graag 5 tips mee waarmee jij vlot en eenvoudig je zwembad kan reinigen!

1. Vermijd haarproducten en oliën

Haarproducten en oliën zijn een grote vijand voor je filtersysteem. Ze komen vast te zitten, waardoor de werking van de filters afneemt en je zwembad sneller vuil wordt. Spoel daarom jezelf af voordat je gaat zwemmen. Zo komen er minder haarproducten en oliën in je zwembadwater terecht.    

2. Dek je zwembad af

Wanner je niet zwemt, is het belangrijk dat je je zwembad afdekt met een zeil of lamellendek. Zo komen er geen bladeren, takjes, insecten of andere dingen in je zwembad terecht. Bovendien houd je zo ook de zon uit je zwembadwater, waardoor er geen algengroei ontstaat. 

3. Ververs je zwembadwater

Het water van je zwembad op tijd en stond onderhouden, en zelfs gedeeltelijk verversen, is geen overbodige luxen. We raden je aan om dit ongeveer jaarlijks te doen.

4. Reinig je filter 

Het is geen verassing dat er heel wat vuil, zoals blaadjes en insecten, terecht komen in het filtersysteem van je zwembad. Wanneer je je zwembad wilt onderhouden, is het dan ook niet meer dan logisch dat je dit filtersysteem ook reinigt.

5. Stofzuig je zwembad op regelmatige basis

Tot slot raden we je aan om doorheen het jaar je zwembad regelmatig te stofzuigen. Dit kan je automatisch doen met een robotstofzuiger of manueel.  


Heb je nog vragen over het onderhoud van je zwembad of wil je nog meer weten over de onderhoudsproducten voor je zwembad?


Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!


Maak je zwembad winterklaar
Weet jij hoe je je zwembad best klaarmaakt voor de winter? Je kan je zwembad op twee manieren laten overwinteren: actief of passief. In deze blogpost leggen we je stapsgewijs wat je moet doen in beide gevallen.