Een zwembad feestje geven?

Klik hier voor feestinspiratie met Leisure Pools
Hoe geef je een geweldig terug-naar-school feest bij het zwembad?

We weten niet hoe het gebeurd is, maar het is gebeurd.  De zomer loopt ten einde.  Dat gebeurt elk jaar. Maar op de een of andere manier lijkt het elk jaar vroeger te komen.  Ongetwijfeld balen de kinderen ervan dat ze afscheid moeten nemen van de zomervakantie. Er is echter nog genoeg tijd om een episch back-to-school zwembadfeest te organiseren in jouw zwembad in de achtertuin.

Het organiseren van een onvergetelijk zwembadfeest voordat de zomer eindigt, is een geweldige manier om extra herinneringen te verzamelen, veel plezier te hebben, te vieren met oude vrienden, en misschien zelfs een aantal nieuwe te maken.  Als je wilt dat je kinderen terug gaan naar school in stijl, overweeg dan om een 'one-of-a-kind' achtertuin zwembadfeestje te organiseren voordat die schoolbel gaat.


Inspirerende ideeën voor een back-to-school-poolparty

1. Maak gedenkwaardige uitnodigingen

Je kunt geen geweldig zwembadfeest geven zonder vrienden en familie, toch? Je moet uitnodigingen versturen om de bal aan het rollen te brengen. In feite zouden uitnodigingen een van de meest creatieve elementen van je feest moeten zijn.  Ze moeten opvallen en de toon zetten voor het feest dat komen gaat.  Hier zijn enkele leuke ideeën voor uitnodigingen voor zwembadfeestjes:

Schrijf de uitnodiging op een zwembad dobber, zwembad noedel, of zelfs een strandbal. Dan kunnen je gasten ze meenemen om op het feest te gebruiken.

Doe een uitnodiging in een fles met wat zand.

Voeg een beetje 3-D textuur toe aan je uitnodigingen door wat kleine schelpjes of zand op je uitnodigingen te lijmen.

Je kunt het beste nu al beginnen met je zwembadplanning. We weten allemaal hoe de agenda's vollopen, vooral nu mensen zich voorbereiden om weer naar school te gaan. Er zijn die last-minute vakanties, school winkelen excursies, en familie-uitjes die mensen nog proberen te persen in hun agenda.

 2. Zorg voor leuke versieringen

Je hebt de datum vastgelegd en de uitnodigingen verstuurd. Nu komt het leuke gedeelte: de versieringen. Hopelijk heb je een thema in gedachten.
Maar om je op weg te helpen, stellen we een paar leuke ideeën voor, en van daaruit kun je verder gaan.

Ideeën voor een zwembadfeestje met een strandthema: vul een opblaasbaar kinderbadje met zand en versier het met emmers en schepjes.  Maak feestelijke middenstukken van schelpen en zeesterren.  Zet een fotohokje op met leuke props. Denk aan: strandballen, surfplanken, zonnebrillen, zwembadnoedels en teenslippers. Zet de muziek harder met een afspeellijst voor een kinderfeestje bij het zwembad.

Piratenfeest thema: Zorg dat je genoeg ooglapjes, nep schedel tatoeages en bandana's bij de hand hebt voor je gasten om te dragen. Hang netten op om het op een oud piratenschip te laten lijken.  Als je een duikplank hebt, versier die dan zodat hij op een oude houten scheepsplank lijkt.  Je kunt zelfs schatten verstoppen in en rond het zwembad.  Daag je meer avontuurlijke en gewaagde gasten uit om naar het diepste deel van het zwembad te zwemmen om hun prijzen op te halen.

Ga voor tropisch: Pak wat hoela rokjes, en Hawaiian shirts. De gasten zullen zeker in de stemming komen. Zet ananassen en kokosnoten op alle tafels. Zet een paar opblaasbare palmbomen op het zwembaddek.

Dit zijn maar een paar leuke ideeën die we hier posten. Je hoeft je niet te laten stoppen door een beperkt budget.  Check een lokale hobby, kringloop, of korting winkel voor een aantal geweldige vondsten. Misschien heb je thuis zelfs wel wat leuke spullen om het feest op te vrolijken.

 3. Organiseer een aantal achtertuin zwembad spelletjes
Hoewel er zeker een ton van de leuke spelletjes te spelen zijn in het water, hoeven niet alle spelletjes gespeeld te worden in het zwembad. Er zijn tal van leuke activiteiten die je uit het water kunt doen.

Daag gasten uit voor een waterballonnengevecht.

Houd een hoelahoep wedstrijd.

Nodig de jongere gasten uit om wat kunst te maken met stoepkrijt.

Doe mee aan een ouderwets spelletje "Go Fish".

 

4. Bereid een heerlijke menu
Je kunt geen geweldig back-to-school zwembadfeest geven zonder heerlijk eten, toch?

Je kan de grill in de achtertuin aanzetten en wat hotdogs en hamburgers serveren, maar waarom zou je het menu niet een beetje opfleuren? 

Een geweldige achtertuin zwembad feest verdient een aantal speciale traktaties.  Ten eerste kun je wat hapjes serveren, zoals guacamole met chips en misschien wat kleine broodjes in de vorm van vis. 

Of misschien heb je zin in pizza of zelfs een saladebuffet voor de volwassenen.  

Een ander leuk idee is om gewoon wat kleine hapjes te serveren die zowel kinderen als volwassenen lekker zullen vinden.

 Heb je zin gekregen in die poolparty?

Wij al vast heel erg veel! 
De zomeropstart:
Hoe begin je eraan?