De zomeropstart:

Hoe begin je eraan?

Het is zover, de winter loopt op zijn einde en wij dromen al van een piekfijn zwembad en een heerlijk warme zomer!

Wanneer begin ik aan de zomer opstart?

Je kan best wachten tot de kans op zware vorst is geweken. Einde maart of begin april is het ideale moment om aan de zomeropstart te beginnen.

 Een stappenplan om je zwembad zomerklaar te maken:


 1) De Schoonmaak: 

Als je een winterzeil gebruikt, haal deze er dan eerst af. Daarna verwijder je met een schepnet al het grof vuil zoals: takjes, bladeren... Maak ook best je winterzeil grondig schoon en laat deze goed drogen in de zon alvorens het op te bergen.

Reinig de waterlijn met ons speciaal waterlijn product Gebruik daarna een zwembadrobot of gewone stofzuiger om al het kleinere vuil op te zuigen. 

2) Vul je zwembad bij met vers water:

Soms kan het nodig zijn om je zwembad bij te vullen. Doe dit nooit met bron- of grondwater. Zorg dat het waterpeil hoog genoeg staat in functie van het lamellendek. Het water moet ongeveer halverwege de skimmer komen. 

3) De technieken:

Als het zwembad terug proper en bijgevuld is, wordt het tijd om het technische systeem terug op te starten. Laat de filterpomp minstens enkele dagen werken zodat het laatste vuil weg gefilterd wordt. Daarna kun je de zwembadverwarming aanzetten. 

4) Breng je zwembadwater terug chemisch in balans:

Begin met de waardes te meten met een digitale of gewone watertester. Eerst regel je de pH-waarde met pH plus of pH min. Zorg dat je ook de alkaliniteit juist afstelt met alka min of alka plus. Dan geef je nog een chloorshock aan het water. Eindig dan eventueel met een water polisher voor kristalhelder zwembadwater! 


En nu een poolparty? 

Alles over cyaanzuur in je zwembad
Cyaanzuur, wat is het en wat doet het juist in je zwembad? Leisure Pools helpt je op weg.