Hoe stil zijn warmtepompen van 2,5 kW tot 6 kW tijdens gebruik in een woonomgeving?

Warmtepompen met een vermogen van 2,5 kW tot 6 kW zijn over het algemeen ontworpen met aandacht voor geluidsreductie, vooral omdat ze vaak worden gebruikt in residentiële omgevingen. De geluidsproductie van een warmtepomp wordt meestal gemeten in decibels (dB).

Gemiddeld genomen produceren moderne warmtepompen in dit vermogensbereik tijdens normaal bedrijf geluidsniveaus variërend van ongeveer 50 dB tot 65 dB op een afstand van 1 tot 2 meter. Dit is vergelijkbaar met het geluidsniveau van normale gesprekken.

Sommige fabrikanten specificeren het geluidsniveau van hun warmtepompen in de technische documentatie. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar het "geluidsdrukniveau" (Sound Pressure Level - SPL) of het "geluidsvermogensniveau" (Sound Power Level - SWL) dat door de fabrikant wordt verstrekt. Onze meest verkochte modellen de Hayward 2,5 kW en de Hayward 3,5 kW hebben een SPL van 46. Dit is één van de sterke punten van deze pomp. 

Om het geluid in een woonomgeving te minimaliseren, kun je overwegen om de warmtepomp op een strategische locatie te plaatsen, waar het geluid minder hinderlijk is, of om gebruik te maken van geluidsabsorberende materialen in de directe omgeving.

Bij de aanschaf van een warmtepomp is het raadzaam om het geluidsniveau als een belangrijk criterium mee te nemen in je besluitvorming. Het is ook handig om gebruikersrecensies te raadplegen voor specifieke modellen om een idee te krijgen van de ervaringen van andere gebruikers met betrekking tot geluidsproductie.


Zijn er specifieke installatievereisten voor warmtepompen in kleine zwembaden?